Líčení obočí pro teplé a studené podtóny pleti

Teplý nebo studený? Jak rozpoznat své podtóny?

Tajemství dokonalého líčení obočí spočívá nejen v kvalitní kosmetice, ale také v dobře zvoleném odstínu, který se hodí k typu vaší pleti. Jak určit svůj barevný podtón a vybrat správné produkty na obočí? Je váš podtón teplý, studený nebo neutrální? Pojďme to zjistit!

Teplý nebo studený? Jak rozpoznat své podtóny?

Koupili jste si někdy pomádu na obočí, která vypadá ve skleničce hezky, ale má podivnou naoranžovělou barvu, která se k vám vůbec nehodí? Možná to bylo proto, že výrobek neodpovídal podtónu vaší pleti. Je velmi pravděpodobné, že máte studený tón pleti a výrobek má teplé odstíny, a proto líčení nevypadalo harmonicky.

Pokud znáte svůj typ pleti, můžete si vybrat vhodné odstíny make-upu, se kterými podtrhnete svou přirozenou krásu. To se netýká pouze líčení, ale také výběru oblečení a obecně vaší image. Pro správný výběr make-upu je zásadní zjistit podtóny své pleti. Jak si poradit s líčením tak, abyste dosáhli co nejlepších výsledků? Jaký je váš podtón pleti?

Typy tónů pleti vs. líčení obočí

Aby vaše líčení vypadalo přirozeně a odstíny přípravků na obočí tvořily harmonický dojem, měli byste je vybírat podle svého tónu pleti. Existují 3 typy: teplý, studený a neutrální, někdy také nazývaný smíšený. Jak rozpoznat teplý a studený podtón? Může to být trochu složité a není jasné, zda u vaší pleti převažují studené nebo teplé podtóny. Naštěstí existuje několik způsobů, jak se v podtónech lépe vyznat!

Teplý nebo studený? Jak rozpoznat své podtóny?

Existuje několik typů podtónů pleti - každý z nich má charakteristické rysy, které jsou užitečné při výběru make-up produktů. Jak určit, který typ pleti máte? Existuje mnoho způsobů, ale zde jsou ty, které se osvědčily nejlépe. Zjistěte, zda máte studený, neutrální nebo teplý podtón!

1. Teplý nebo studený podtón: zlato nebo stříbro?

Nejjednodušším způsobem, jak zjistit, jaký máte podtón pleti, je zkoumat, jak vaše pleť reaguje na studené nebo teplé tóny. Ke zjištění vašeho podtónu skvěle poslouží zlaté nebo stříbrné šperky a jejich srovnání s vaší pletí. Přitom byste na sobě neměli mít žádný make-up. Nejlepší je provádět test na jasném, denním světle, například u okna. Doporučujeme vám pořídit si několik fotografií pro srovnání. Pozorně si prohlédněte barvu své pleti a očí - ladí se stříbrnými (studenými) nebo zlatými (teplými) šperky? Která barva vaší pleti sluší nejlépe? Pokud stříbrná zvýrazňuje vaše nedokonalosti - například pleť vypadá unaveně, váčky pod očima jsou nápadnější apod. - pak pro vás studené tóny pravděpodobně nejsou to pravé.

2. Teplé nebo studené tóny: rozbor tónu pleti

Pečlivé pozorování vaší pleti vám pomůže zjistit, jaký máte podtón - teplý nebo studený. Chladný tón pleti je porcelánový, s růžovými, červenými nebo fialovými odstíny. Pokud jde o teplé podtóny, pak se jedná o zlatavé, žluté, světle hnědé nebo broskvové odstíny. Pleť, která má pomerančové odstíny, má teplý tón, zatímco pleť s namodralými odstíny studený tón.

3. Teplý nebo studený podtón: barva vašich žilek

Jsou spíše zelené, nebo modré? Pokud si na vaší kůži všímáte zelených žilek, znamená to, že máte teplý podtón. Pokud máte naopak modré žilky, máte studený podtón. Je důležité se na ně dívat, když stojíte u okna. Pokud se vám zdá, že vidíte něco mezi oběma barvami nebo si nejste jisti, pak máte pravděpodobně neutrální podtón.

4. Test kožních podtónů vs. make-up

Další skvělou metodou, jak zjistit svůj typ pleti, je nalíčit se dvěma odlišnými způsoby. Na jednu tvář použijte tvářenku teplého tónu (broskvovou, korálovou, oranžovou) a na druhou růžovou se studeným tónem. Posaďte se k oknu za jasného denního světla a sledujte, který odstín splyne s vaší pletí, rozjasní ji a dodá jí zdravý lesk. Pokud vám víc sluší tvářenka v teplém tónu, pak máte samozřejmě teplý podtón, a pokud vaši krásu lépe podtrhne růžový odstín ve studeném tónu, pak máte nejspíš studený podtón.

Podobný test lze provést i u rtěnek: použijte výrobek v barvě fuchsiové, světle perleťově růžové anebo červené, v níž převažují modré tóny. Svažte si vlasy, vyfoťte se, pak se odlíčte a proces zopakujte s broskvovou, teplou nude nebo hnědou rtěnkou. Pořiďte další fotografii při stejném osvětlení a srovnejte ji s první.

5. Porovnejte se se známou osobností

Nechte se inspirovat slavnými osobnostmi! Jejich oblečení a líčení často analyzují vizážisté v časopisech. Najděte si filmovou hvězdu nebo zpěvačku, která má podobný odstín pleti jako vy, a přečtěte si, co o ní říkají odborníci. Je osoba, na kterou myslíte, popisována jako osoba se studeným nebo teplým typem pleti? Například Sophie Marceau má teplý podzimní podtón, Laetitia Casta teplý jarní podtón, Clemence Poesy studený letní podtón a Audrey Tautou studený zimní podtón.

Typy pleti: sezónní tóny pleti

A protože jsme se zmínili o podzimních a jarních typech pleti, je třeba si je vysvětlit. Sezónní typy pleti pomáhají určit "teplotu" vaší pleti a nejběžnější klasifikací je barevná škála podle čtyř ročních období. Základní rozdělení na výše zmíněné typy pleti vypadá následovně:

  • Jaro - světlá, teplá
  • Léto - světlá, studená
  • Podzim - tmavá, teplá
  • Zima - tmavá, studená

Pamatujte!

Sezónní klasifikace typů pleti je užitečná, ale velmi obecná. Existuje mnoho podtypů, které se dělí na 12 barevných skupin různých odstínů. Navíc existují lidé, kteří mají smíšený (neutrální) typ pleti, takže jim vyhovují jak teplé, tak studené tóny. Z toho vyplývá, že se od sebe všichni velmi lišíme: pleť, stejně jako barva vlasů a obočí, jsou individuální záležitostí - je složité jasně definovat typ krásy a dát mu nějaká pevná pravidla. V rozmanitosti je krása!

Studený typ pleti

  • Léto - chladná, mléčná pleť s růžovými a béžovými tóny. Jasné modré, zelené, oříškové nebo světle hnědé oči. Vlasy: světle blond, popelavé, platinové nebo světle hnědé. Pokožka se snadno opaluje a po několika dnech získává tmavší odstín.
  • Zima - silný kontrast mezi barvou pleti a vlasů, někdy nazývaný "sněhobílý typ". Velmi světlá pleť s chladným, olivovým podtónem. Modré, středně hnědé nebo černohnědé oči. Velmi snadno se opaluje.

Teplý typ pleti

  • Jaro - teplý tón pleti, často s velkým množstvím pih. Modré, zelené nebo světle hnědé oči. Světle blond nebo jahodově blond vlasy s karamelovým nebo červeným podtónem. Pokožka se snadno opaluje a má sklon k červenání.
  • Podzim - světlá teplá pleť, které dominují broskvové a zlatavé tóny. Zrzavé nebo kaštanové vlasy s tmavě červenými nebo zlatými podtóny. Příliš se neopaluje, mohou se objevit pihy.

Zábavný fakt!

Tón pleti se může v průběhu života měnit! V závislosti na tom, zda se opalujete nebo měníte barvu vlasů, může být váš typ pleti o něco teplejší nebo studenější. Lze si toho všimnout, když po létě použijete nový odstín rtěnky a najednou vypadá lépe než obvykle.

Jak správně zvolit barvu produktů na obočí?

Stejně jako každý jiný barevný produkt mají i produkty pro líčení obočí určenou barevnou teplotu, takže abyste si vybrali správný odstín pomády, tužky nebo pudru na obočí, měli byste zjistit jeho tóny a poté zvolit barvu odpovídající barvě vašich vlasů, obočí a pleti. Měla by být podobná barvě vašeho obočí a vašich vlasů, ale ne totožná. Pokud jsou vaše vlasy složeny z několika odstínů, zaměřte se na ten, který je nejvíce blízký tónu vašeho obličeje. Při výběru pomády na obočí zvolte takový odstín, který je o jeden stupeň světlejší než barva vašeho obočí.

V líčení se předpokládá, že převládají studené nebo neutrální tóny, pokud vaše podtóny nejsou hodně na teplé straně a vaše vlasy nejsou kaštanové, kaštanové nebo ohnivě červené. Mějte na paměti, že při líčení je zásadní přirozenost - přehnaně zvýrazněné obočí a příliš tmavé odstíny vypadají groteskně, způsobují, že vypadáte starší a zostřují rysy vašeho obličeje.

Tip!

  • Pokud vám sluší podzimní/zimní odstíny, zvolte tmavší odstín produktu.
  • Pokud vám více sluší jarmí/letní odstíny, zvolte světlejší odstín produktu.

Pomáda na obočí je fantastický produkt na obočí bez ohledu na typ a tloušťku vašeho obočí. Její konzistence vám umožní precizně a stylově zvýraznit linie obočí. Pomády dokáží zamaskovat případné nerovnosti a řídká místa a vyplnit celé obočí barvou. Navíc umožňují vytvářet každodenní i večerní líčení.

Tužka na obočí je dalším skvělým produktem pro zvýraznění spodních okrajů obočí a vytvoření jejich správného tvaru. Princip výběru správného odstínu je stejný: odstín produktu by měl ladit s tónem vaší pleti. Dobrá tužka na obočí se hodí nejen pro konturování a vyplnění obočí barvou, ale také pro vykreslení dodatečných chloupků a zvýraznění ocásků obočí. Důležité je, aby tužka byla dostatečně tenká, měla dokonalou tvrdost a vynikající pigmentaci - tím máte zaručeno dokonalý make-up obočí.

Líčení obočí pro teplé a studené typy pleti

Líčení obočí pro teplý typ pleti

Rada zejmnéna pro jarní a podzimní typ! Jaké líčení obočí se nejvíce hodí pro teplý tón pleti? Začleňte do svého líčení několik teplých a neutrálních odstínů. Jarní typy by měly volit světlé barvy s teplými odstíny. Podzimní typy by mohou naopak sáhnout po hnědých a béžových odstínech, kterým dominují červené, oranžové a zlatavé tóny.

Líčení obočí pro studený typ pleti

Pro zimní a letní typy je typický chladný podtón pleti. Pokud spadáte do této kategorie, vaše líčení by mělo obsahovat chladné (světlé nebo tmavé) hnědé a šedé odstíny, které ladí s barvou vašich vlasů. Zimě budou nejlépe slušet výrazné světlé odstíny, zatímco létu šedé a taupe (neutrální směs béžové a šedé) odstíny. Letní typy by se měly raději vyhnout černým nebo zemitým tónům.

Líčení obočí - neutrální barvy. Ideální pro každý tón pleti

Je třeba zmínit, že kromě barev určených pro každý typ pleti existují i takové, u kterých nepřevládá ani teplá, ani studená. Jedná se o skvělé řešení pro ty, kteří těžko určují svůj typ pleti.

Pokud jde o neutrální odstíny kosmetických výrobků, jejich barevná teplota je tlumená. Neobsahují teplé (červené a oranžové) ani studené (modré a fialové) tóny. Pro svoji harmonii s ostatními barvami jsou tyto odstíny vhodné pro různé typy pleti, včetně smíšených typů pleti.

Kvalitně navržené produkty pro líčení obočí jsou obvykle k dostání i v neutrálních odstínech: je to bezpečná volba, protože líčení vypadá harmonicky a celistvě bez ohledu na to, jaké odstíny v líčení použijete. Obočí vyplněné neutrálními odstíny se dobře hodí k teplým i studeným tónům očních stínů, podkladové báze nebo rtěnky.

Výrobky na obočí od Nanobrow - odstíny pro teplé, studené i neutrální typy pleti

Pokud hledáte dokonalý odstín produktů na líčení obočí, prohlédněte si širokou nabídku kosmetiky Nanobrow. Obsahuje skvělé produkty na obočí určené pro každý typ pleti, takže si svůj odstín snadno vyberete i vy. Výrobky Nanobrow se těší trvalé oblibě a díky jejich kvalitě a propracované barevné škále si každá žena najde ideální odstín řasenky, tužky nebo pomády na obočí. Přesvědčte se o tom sami a dopřejte si bezchybné líčení každý den. Nanobrow je skutečný odborník, pokud jde o krásu obočí!

Napište komentář. Bude zveřejněn, jakmile ho schválí moderátor.
Zásady ochrany osobních údajů

Naše webové stránky používají soubory cookie včetně cookie třetích stran za účelem používání externích nástrojů . V případě, že uživatel neudělí svůj souhlas, jsou použity pouze nezbytné soubory cookie. Nastavení ve svém prohlížeči můžete kdykoli změnit. Souhlasíte s používáním všech souborů cookie?

Zásady ochrany osobních údajů